Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Curiozitati grecesti
-15
Curiozitati grecesti
Editura: Nemira
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 336
Autor(i): J.C. McKeown
Editura: Alfa All
Colectia: Curiozitatile Istoriei
Disponibilitate: In stoc

Povesti stranii si fapte surprinzatoare din leaganul civilizatiei occidentale

Unul dintre cei mai reputati specialisti actuali în istoria Antichitatii a creat prin acest volum un templu închinat ciudateniilor Greciei Antice.

Anii de documentare si toate eforturile sale de cercetare au fost puse în slujba evidentierii tuturor faptelor, obiceiurilor si anecdotelor antice ...
Pret: 45,00 lei
Pret: 38,25 lei
buc.
CARTI » Istorie » Curiozitati grecesti

Curiozitati grecesti

Povesti stranii si fapte surprinzatoare din leaganul civilizatiei occidentale

Unul dintre cei mai reputati specialisti actuali în istoria Antichitatii a creat prin acest volum un templu închinat ciudateniilor Greciei Antice.

Anii de documentare si toate eforturile sale de cercetare au fost puse în slujba evidentierii tuturor faptelor, obiceiurilor si anecdotelor antice menite sa stârneasca reactii spumoase în rândul cititorilor.

Vechii greci ne-au daruit dramaturgia, filosofia si conceptul de democratie.

Multe forme de arta si ramuri ale stiintei ar fi de neconceput fara contributia lor. Homer, Euripide, Platon si Aristotel sunt câteva dintre numele rasunatoare ce stau la radacina culturii occidentale.

Dar daca Grecia Antica – asa cum ne-o imaginam astazi – nu este decât o utopie straveche, care a trecut cu bine proba timpului?

De fapt, noi ne raportam la aceasta civilizatie asa cum a fost proiectata în epoca romantica, în secolele al XVIII-lea si al XIX-lea.

Spre deosebire de tot ceea ce ai citit pâna acum, cartea lui McKeown ilustreaza aspectele nu-atât-de-minunate ale vietii si gândirii grecesti. Autorul a pornit la drum cu intentia declarata de a amuza cititorul.

Lucrarea li se adreseaza în egala masura eruditilor clasicisti, istoricilor sau cititorilor pasionati de faptele eroice sau anecdotice ale trecutului. Indiferent în ce categorie te încadrezi, aceasta lectura îti va stârni hazul sau chiar stupoarea pe alocuri.

Are capacitatea de a satisface atât o mare sete de cunoastere, cât si o curiozitate arzatoare.

Stiai ca, în Grecia Antica...

... politicienii erau priviti ca fiind obtuzi si egoisti?

... oamenii obezi recurgeau la diete fanteziste?

... Socrate si regele din Sparta obisnuiau sa-si distreze copiii calarind pe un bat si pretinzând ca acesta ar fi un cal?

... la apogeul democratiei lor, atât de vibrante intelectual, în secolul al V-lea î.Hr., atenienii votau pentru a li se reteza degetele mari de la mâna tuturor prizonierilor luati din Eghina, pentru a se tatua bufnita ateniana pe fruntile tuturor prizonierilor luati din Samos si pentru uciderea tuturor barbatilor capturati în Mytilene?

... detinutii erau eliberati pe cautiune pentru a se putea delecta cu festivaluri de teatru?

... se semanau bucati de cupru cu speranta ca vor încolti si vor creste?

... alegatorii erau platiti sa voteze si erau mânati la urne cu o frânghie vopsita în rosu?

... expresia „a gasi tapul ispasitor” avea o aplicabilitate cât se poate de practica? (Tapii erau aruncati de pe stânci pentru a alunga raul si nu oricum, ci cu pene si pasari vii legate de trupuri, pentru a li se da, cavalereste, o sansa de supravietuire).

... Eschil (potrivit lui Sofocle) îsi scria piesele doar când era beat si ca a murit când un vultur i-a scapat o testoasa în cap, confundându-l cu o piatra?

... conform filosofului sceptic Sextus Empiricus, numele real al lui Platon era Aristocle si acesta avusese o tinerete mai degraba decadenta, purtând un cercel în ureche?

... un mod de a deosebi o brânza buna de una rea era sa râgâi dupa ce le mâncai? (Cea buna se considera ca îsi pierde treptat trasaturile, pe când cea rea nu si le pierdea.)

Ce parere ai despre cartea "Curiozitati grecesti" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE