Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cartea de la Vama Veche
-10
Cartea de la Vama Veche
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 216
Autor(i): Cristian Pepino
Editura: Humanitas

Se nascusera in jurul lui 1950, astfel ca la 18-20 de ani au prins scurta perioada in care s-a trait, in Romania comunista, cu iluzia libertatii.

Erau fara indoiala snobi, dar tocmai de aceea admirau cultura. Citeau The Doors of Perception de Aldous Huxley sau cartile lui Carlos Castaneda si ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Cartea de la Vama Veche

Cartea de la Vama Veche

Se nascusera in jurul lui 1950, astfel ca la 18-20 de ani au prins scurta perioada in care s-a trait, in Romania comunista, cu iluzia libertatii.

Erau fara indoiala snobi, dar tocmai de aceea admirau cultura. Citeau The Doors of Perception de Aldous Huxley sau cartile lui Carlos Castaneda si voiau, cu ce aveau la indemana, sa traiasca experientele pomenite acolo.

Baietii purtau parul lung, blugi de la pachet, din Occident, pe care-i frecau la genunchi ca sa se decoloreze, si camasi imprimate discret cu flori. Uneori isi desenau pe obraz „tatuaje“ cu carioca. Vara mergeau in gasca, baieti si fete, la Doi Mai, socotit in anii ’60-’70 locul cel mai sic de pe litoral.

Mai tarziu s-au mutat la Vama Veche. Multi dintre ei faceau nudism – o alta forma de libertate. Noaptea aprindeau cate un foc pe plaja si stateau in grup pana-n zori, band si cantand muzica folk…

Regizorul Cristian Pepino, care face parte din aceasta generatie, a pus in scena povestile pline de haz pe care le-a trait – sau le-a auzit – in vacantele petrecute succesiv la Doi Mai, Mamaia-sat si Vama Veche in anii ’60, ’70, ’80 si chiar ’90.

Alaturi de Cristi si de Cristina Pepino, apar in aceste pagini, din generatia lor sau dintr-una mai veche, in roluri mai mari sau mai mici, personaje precum Silviu Purcarete, Antonio Albici, Cristi Hadji-Culea, Valeriu Moisescu, Tudor Florian, Lucian Giurghescu, George Banu, Nuni Anestin, Dinu Kivu, Alexandru Tocilescu, Vladimir Popescu-Deveselu, Decebal Scriba, Lache Hariton, François Pamfil, Vasile Gorduz, Anamaria Smigelschi, Ioana Craciunescu etc. Dincolo insa de oameni, locuri si intamplari, autorul evoca atmosfera speciala, seducatoare, a acelor vacante, o atmosfera pesemne imposibil de regasit astazi.
Carti scrise de acelasi autor:
Cristian Pepino - Cartea de la Vama Veche (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Pepino - A doua carte de la Vama Veche (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Cartea de la Vama Veche" ?

Cine a cumparat Cartea de la Vama Veche, a mai cumparat si:
Pavilionul femeilor
Pearl S. Buck
Bacalaureat. Eseul. Literatura romana. Pregatire individuala pentru proba scrisa
Liliana Paicu, M. Lupu, M. Lazar
Secrete si tradari 1
Diane Chamberlain
Vanzatorul de visuri. Chemarea
Augusto Cury
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE