Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Viata si opera pictorului Sever Burada
Viata si opera pictorului Sever Burada
Editura: Dinasty
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 656
Format: 20 x 30 cm, ilustrat
Autor(i): Tudor Octavian
Editura: Dinasty Books
Colectia:

TUDOR OCTAVIAN - n. în anul 1939, Braila. Studii de arhitectura si filologie. A debutat în 1969, cu volumul „Povestiri diferite”, la editura Eminescu. A publicat mai multe carti de proza: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius, Sortiti iubirii (romane), Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapînul, si sluga lui, Mihai (povestiri), ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Viata si opera pictorului Sever Burada

Viata si opera pictorului Sever Burada

TUDOR OCTAVIAN - n. în anul 1939, Braila. Studii de arhitectura si filologie. A debutat în 1969, cu volumul „Povestiri diferite”, la editura Eminescu. A publicat mai multe carti de proza: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius, Sortiti iubirii (romane), Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapînul, si sluga lui, Mihai (povestiri), Firul principal - Cuadratura cercului nuvele), Motivul - Celalalt - Afara din joc (nuvele).


Dupa 1990, a publicat doua culegeri de pamflete politice si sociale- Tratat de înjuraturi I sI II - precum si mai multe culegeri de texte scurte: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri, Momente, schite, însemnari, Prosti, dar multi, Povestiri foarte scurte, Povestiri la cafeaua de dimineata, Alte povestiri la cafeaua de dimineata, Povestiri alese (doua volume). În presa centrala a publicat, timp de cîteva decenii, cronici la expozitiile de arta  si la cartile de arta, în principalele ziare si reviste ale vremii.


De asemenea, a publicat, la edituri cu prestigiu si începînd cu anul l985, mai multe monografi i si reconsiderari biografice si estetice interesînd artele plastice, dintre care amintim: Vermeer si criticii sai, Florin Niculiu, Gabriel Catrinescu, Eugen Bratfanof, Pictori români uitati, Jean Cheler, Otilia Mihail Otetelesanu, 300 de pictori români (coautor la dictionar), Ion Pacea (capitole si fotografii, în volumul conceput de Dinu Pacea).

Pregateste pentru tipar un Manual de atribuiri, altfel spus un ghid al calitatii pentru piata tablourilor nesemnate sau cu autori necunoscuti. Acest volum face parte din seria Pictori români uitati.

Ce parere ai despre cartea "Viata si opera pictorului Sever Burada" ?

Cine a cumparat Viata si opera pictorului Sever Burada, a mai cumparat si:
Vindecari miraculoase cu iarba de grau
Steve Meyerowitz
Zhuan Falun. Invartind Roata Legii
Li Hongzhi
Visatorul din Tibet
Chan Koonchung
Insula din ziua de ieri
Umberto Eco
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE