Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cum sa scapi de burta in 10 zile

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
PLANTE MIRACULOASE
SFATURILE LUI OVIDIU BOJOR
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Viata si opera pictorului Sever Burada
Viata si opera pictorului Sever Burada
Editura: Dinasty
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 656
Format: 20 x 30 cm, ilustrat
Autor(i): Tudor Octavian
Editura: Dinasty Books
Colectia:

TUDOR OCTAVIAN - n. în anul 1939, Braila. Studii de arhitectura si filologie. A debutat în 1969, cu volumul „Povestiri diferite”, la editura Eminescu. A publicat mai multe carti de proza: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius, Sortiti iubirii (romane), Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapînul, si sluga lui, Mihai (povestiri), ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Viata si opera pictorului Sever Burada

Viata si opera pictorului Sever Burada

TUDOR OCTAVIAN - n. în anul 1939, Braila. Studii de arhitectura si filologie. A debutat în 1969, cu volumul „Povestiri diferite”, la editura Eminescu. A publicat mai multe carti de proza: Noiembrie viteza, Banda lui Mobius, Sortiti iubirii (romane), Istoria unui obiect perfect, Mihai, stapînul, si sluga lui, Mihai (povestiri), Firul principal - Cuadratura cercului nuvele), Motivul - Celalalt - Afara din joc (nuvele).


Dupa 1990, a publicat doua culegeri de pamflete politice si sociale- Tratat de înjuraturi I sI II - precum si mai multe culegeri de texte scurte: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri, Momente, schite, însemnari, Prosti, dar multi, Povestiri foarte scurte, Povestiri la cafeaua de dimineata, Alte povestiri la cafeaua de dimineata, Povestiri alese (doua volume). În presa centrala a publicat, timp de cîteva decenii, cronici la expozitiile de arta  si la cartile de arta, în principalele ziare si reviste ale vremii.


De asemenea, a publicat, la edituri cu prestigiu si începînd cu anul l985, mai multe monografi i si reconsiderari biografice si estetice interesînd artele plastice, dintre care amintim: Vermeer si criticii sai, Florin Niculiu, Gabriel Catrinescu, Eugen Bratfanof, Pictori români uitati, Jean Cheler, Otilia Mihail Otetelesanu, 300 de pictori români (coautor la dictionar), Ion Pacea (capitole si fotografii, în volumul conceput de Dinu Pacea).

Pregateste pentru tipar un Manual de atribuiri, altfel spus un ghid al calitatii pentru piata tablourilor nesemnate sau cu autori necunoscuti. Acest volum face parte din seria Pictori români uitati.

Ce parere ai despre cartea "Viata si opera pictorului Sever Burada" ?

Cine a cumparat Viata si opera pictorului Sever Burada, a mai cumparat si:
Ispravile lui Raffles Haw
Arthur Conan Doyle
Surgery Technics and Actual Aspects of the Oral Maxillofacial
Aurel Constantin Tuculescu
Abarat. Al doilea volum din seria Cartile Abaratului
Clive Barker
Aurul la romani
Dan Lungu
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE