Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sesiunea de toamna
Sesiunea de toamna
Editura: Cartea Romaneasca
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini:-
Autor(i): Eugen Negrici
Editura: Cartea Romaneasca

Profesorul Eugen Negrici a decis sa-si publice jurnalul din perioada 1975-2015. Cei 40 de ani de insemnari ale criticului, devenit celebru odata cu publicarea istoriei indelung dezbatute Iluziile literaturii romane, se constituie intr-o cronologie imbogatita cu glosarile din prezent pe marginea anilor in care jurnalul, chiar inchis intr-un sertar, era ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sesiunea de toamna

Sesiunea de toamna

Profesorul Eugen Negrici a decis sa-si publice jurnalul din perioada 1975-2015. Cei 40 de ani de insemnari ale criticului, devenit celebru odata cu publicarea istoriei indelung dezbatute Iluziile literaturii romane, se constituie intr-o cronologie imbogatita cu glosarile din prezent pe marginea anilor in care jurnalul, chiar inchis intr-un sertar, era secret si fata de el insusi. Sesiunea de toamna va restabili adevarul.

„Rog cititorul sa nu se lase amagit. Nu este vorba despre un jurnal in adevaratul sens al cuvintului, chiar daca m-am silit sa reconstitui date si sa sugerez continuitatea. Aceste insemnari sint… niste insemnari. Meritul lor, daca au vreunul, este ca inregistreaza schimbarile de perspectiva si de ton pe care mi le-a inlesnit scurgerea timpului. Invit pe cel ce le parcurge sa se concentreze asupra a ceea ce inseamna, in fond, o sesiune de toamna. Adica oportunitatea unor reexaminari.” (Eugen Negrici)

„Eugen Negrici are ochi, vasazica, pentru a descoperi plinul din gol… Eugen Negrici paseste oricum cu indrazneala, in larga imparatie a penumbrei operelor – maidanul din spatele Panteonului –, cum ar veni, si se desfata descoperind capodoperele aruncate, conserve de poezii si proza care ii dau delicii, fie prin forma cutiei, fie prin rezistenta pastailor la ploaie. (Cel mai mult ii plac desenele ruginii.)

El schiteaza, de fapt, prin aceasta reforma a unghiului de vedere, un fel de tratat de estetica – nu numai involuntara – care se poate detecta lesne din judecati de valoare si optiuni. Fire generoasa, dar nu ingaduitoare cu literatura, apt sa valorifice acele sclipiri ale tezaurului de tiparituri, scoase din sporul de civilizatie ori din denivelarile ei, ca oasele de mamut ivite in urma deplasarilor de teren, gestul lui e salutar, nu numai pentru umilitii si obiditii literaturii, dar chiar si pentru cei mari…” (Marin Sorescu)
Carti scrise de acelasi autor:
Eugen Negrici - Literatura romana sub comunism
Eugen Negrici - Iluziile literaturii romane (apare in curand - solicita acest produs)
Eugen Negrici - Sesiunea de toamna (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Sesiunea de toamna" ?

Cine a cumparat Sesiunea de toamna, a mai cumparat si:
Insula
Victoria Hislop
Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
Andreea Tabacu
Dictionar general de stiinte englez francez roman
Stefanuta Enache, Costin Enache, Ferenichi Hrisula Enache
Astrologia Crestina vol. 2
William Lilly
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE