Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Satori. Mari maestri Zen
Satori. Mari maestri Zen
Editura: Herald
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 256
Autor(i): Satori
Editura: Herald

Adesea oamenii intreaba: "De ce faceti zazen? Cu ce scop va asezati? Care este beneficiul acestei activitati?". Maestrul Deshimaru ii ironiza deseori pe cei care il intrebau in permanenta de ce? de ce? de ce?

El povestea: "Cand eram tanar, i-am pus aceeasi intrebare lui Kodo Sawaki si el mi-a raspuns: ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Satori. Mari maestri Zen

Satori. Mari maestri Zen

Adesea oamenii intreaba: "De ce faceti zazen? Cu ce scop va asezati? Care este beneficiul acestei activitati?". Maestrul Deshimaru ii ironiza deseori pe cei care il intrebau in permanenta de ce? de ce? de ce?

El povestea: "Cand eram tanar, i-am pus aceeasi intrebare lui Kodo Sawaki si el mi-a raspuns: "Zazenul nu foloseste la nimic". Acest raspuns mi-a decis viata. M?am gandit atunci ca este demn si uimitor sa faci toate aceste eforturi fara nici un scop, caci viata spirituala cea mai inalta nu poate fi atinsa decat atunci cand nu mai exista nici cautarea profitului, nici teama de a pierde."

In ceea ce priveste intrebarea "De ce practicati zazen?", nu poate fi vorba de un raspuns sincer decat in una din cele trei ipostaze: din calcul sau interes, din obligatie sau datorita unei minti complicate. Numai cand toate "de ce"-urile sunt uitate in mod natural, zazenul devine zazen si exprima automat forma sa maiestuoasa.

Kodo Sawaki spunea: "Oamenii sunt complet incurcati in iluziile lor si nimic nu arata mai clar nascocirile lor derizorii decat zazenul. Cand transcendem complicatiile realitatii, ne contemplam propria viata din perspectiva elevata a unei lumi infinite."

(Etienne Mokusho Zeisler)

Aceasta carte nu este una obisnuita. Ea a aparut datorita lui Buddha. In mod inconstient, natural, s-a nascut de la sine. Cartea contine scurte texte prezentand viata unora dintre marii maestri ai Zenului.

In toate scrierile Zen aflam povestea tiglei, despre care Mokusho Zeisler a notat urmatoarele: "Nici un invatat nu va crede ca Nangaku vorbea serios atunci cand spunea ca slefuieste tigla pentru a face din ea o oglinda, si totusi acest punct este esenta invataturii pe care o transmite lui Baso."

De ce ar trebui sa ne limitam gandirea la gandurile mediocre? Daca omul de rand nu vede intr-o tigla decat o bucata de pamant ars, nu va vedea niciodata natura lui Buddha in cineva. In definitiv, Dumnezeu nu a creat omul din tarana? Aceasta privire noua, aceasta metamorfoza totala a mintii este tocmai zazenul. Cand exista zazenul transmis corect, toate tiglele si toate fenomenele se reflecta in el liber, iar aceasta minte este atunci Buddha.

Intelepciunea lui Buddha este la fel, "ea tasneste din viata, trecand prin toti porii pielii, iar lumina ei lumineaza intregul univers".

Nici o actiune constienta nu o poate imblanzi si nici o norma nu o poate limita. Acesta a fost si sensul ultimelor cuvinte ale lui Baso. La sfarsitul vietii, el a spus unui calugar care-si facea griji din cauza sanatatii lui: "Buddha cu fata de soare, Buddha cu fata de luna." Buddha cu fata de soare traieste pe lume o mie opt sute de ani, Buddha cu fata de luna numai o zi si o noapte. Cat de lunga este in realitate viata unui Buddha? Baso nu a mai adaugat nimic, a facut baie, s-a asezat in zazen si a murit."

(Maestrul Myoken)
Carti scrise de acelasi autor:
Satori - Satori. Mari maestri Zen (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Satori. Mari maestri Zen" ?

Cine a cumparat Satori. Mari maestri Zen, a mai cumparat si:
Adevarul care ucide
Lisa Unger
Judecata de Apoi
Petre Salcudeanu
Teste-grila pentru examenele de admitere in avocatura si magistratura
Malina Tebies
Frumoasele ruine
Jess Walter
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE