Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul
-10
Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 312
Autor(i): John Lewis Gaddis
Editura: Polirom
Disponibilitate: In stoc

Razboiul rece. O istorie secreta a Europei in ultimii 50 de ani. SUA si URSS, Kennedy si Hrusciov, revoltele din Ungaria, Ceho-Slovacia si Polonia, criza rachetelor din Cuba..

Numai acum, la mai bine de cincisprezece ani de la încheierea Razboiului Rece, suntem în masura sa gasim o perspectiva convingatoare care sa-l ...
Pret: 55,00 lei
Pret: 49,50 lei
buc.
CARTI » Istorie » Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul

Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul

Razboiul rece. O istorie secreta a Europei in ultimii 50 de ani. SUA si URSS, Kennedy si Hrusciov, revoltele din Ungaria, Ceho-Slovacia si Polonia, criza rachetelor din Cuba..

Numai acum, la mai bine de cincisprezece ani de la încheierea Razboiului Rece, suntem în masura sa gasim o perspectiva convingatoare care sa-l explice.

Cartea extrem de captivanta a lui John Lewis Gaddis prezinta într-o maniera desavârsita nu numai ce s-a întâmplat, ci si de ce de ce Uniunea Sovietica a reprimat brutal rebeliunea din Germania, Ungaria si Cehoslovacia; modul în care Kennedy si Hrucciov s-au confruntat în criza rachetelor din Cuba; de ce Nixon si Mao Zedong au cautat sa stabileasca relatii aparente de prietenie; în ce credeau la sfârsitul Razboiului Rece Ioan Paul al II-lea, Ronald Reagan, Margaret Thatcher si Mihail Gorbaciov.

Gaddis a folosit procese verbale de la întâlnirile Biroului Politic Sovietic, conversatiile dintre diferiti lideri auzite si puse pe hârtie de consilierii lor si, mai ales, spusele principalilor participanti la acest conflict aratând dincolo de orice îndoiala ce gândea fiecare dintre ei.

Gaddis dezvaluie dinamica interna a conflictului, modul în care schimbarile în cadrul societatii erau la fel de importante ca si schimbarile din cadrul sistemelor de guvernare si modul în care principiile morale afectau (sau nu) ceea ce faceau politicienii.

Printr-o lucrare a carei autoritate este la fel de mare ca si puterea sa narativa, Gaddis arata modul în care factorii de decizie din vârful ierarhiei sociale si oamenii de rând de la baza sa au inversat cursul istoriei, realizând una dintre cele mai mari victorii ale spiritului uman.

O trecere în revista inspirata si atotcuprinzatoare a Razboiului Rece.

Recomandari: Razboiul rece

Chiar si aceia care, ca si mine, nu sunt de acord cu toate ralionamentele sale vor avea de câctigat de pe urma cercetarilor sale. (HENRY KISSINGER)

John Lewis Gaddis, principalul istoric american specializat în Razboiul Rece, a transpus ani buni de cercetare si reflectie în aceasta bijuterie literara.

Savuroasa si stilata, însa directa si onesta, dezarmant de simpla si totusi profunda si înteleapta, cartea ofera relatari transante ale unor chestiuni istorice complexe, noi puncte de vedere asupra unor controverse mai vechi si noi perspective asupra unui conflict care a izbucnit din cauza fricii si s-a încheiat odata cu aparitia sperantei si care acum pare aproape inofensiv în comparatie cu noile pericole cu care se confrunta lumea.

(WILLIAM TAUBMAN, autor al cartii Krushchev (Hrusciov), câstigator al Premiului Pulitzer)

Ce parere ai despre cartea "Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul" ?

Cine a cumparat Razboiul rece. Intelegerile, spionii, minciunile si adevarul, a mai cumparat si:
Despre timp
David Rooney
Istoria lumii din preistorie pana in prezent
J.M. Roberts, Odd Arne Westad
Manual de lupta impotriva francmasoneriei
Marian Craciun
Fenomenul Pitesti
Virgil Ierunca
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE