"Nu asa procedam noi aici" distileaza deceniile de experienta si studiile premiate ale lui Kotter pentru a dezvalui de ce organizatiile cresc si decad si cum pot creste din nou c?nd se confrunta cu dificultati. Va propunem lectura unei parabole care ne demonstreaza ca, ?n vremuri ?n schimbare, suntem mai ?n siguranta atunci c?nd inovam: John Kotter si Holger Rathgeber, autorii longsellerului "Aisbergul nostru se topeste", revin cu o poveste din care vom ?nvata mai multe despre noi, despre organizatii, despre schimbare si adaptare, despre lucrul cu altii, despre crearea unui mediu deschis la idei inovatoare.
A fost odata ca niciodata un clan de suricate ce traia ?n Kalahari, o regiune din sudul Africii. Dupa ani de crestere constanta, seceta a redus drastic resursele clanului, iar atacurile mortale ale vulturilor s-au ?nmultit.
Pe masura ce lucrurile se ?nrautatesc, armonia clanului se destrama. Echipa de conducere se cearta cu privire la posibilele solutii, iar sugestiile din partea lucratorilor din prima linie primesc un raspuns demoralizant: ?Nu asa procedam noi aici!?. Prin urmare, Nadia, o suricata inteligenta si aventuroasa, pleaca ?n cautarea unor idei noi, care sa ajute clanul din care face parte si ea, aflat ?n dificultate.
Descopera un grup mult mai mic, care actioneaza foarte diferit, cu mult mai multa agilitate si munca ?n echipa. Aceste suricate au dezvoltat solutii inovatoare pentru a gasi hrana si a scapa de vulturi.
Dar nu totul ?n acest mic clan este at?t de armonios cum pare la prima vedere. Oare poate Nadia sa-si dea seama cum sa gaseasca modalitatea ?n care sa combine ce e mai bun ?n ambele lumi ? un clan mare, disciplinat, bine administrat si un clan mic, informal, provocator ? ?nainte de a fi prea t?rziu?