Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Paulo Coelho Hippie

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
C. D. DULCAN
SPIRIT SI MATERIE
MEDIUM
MEDICAL
STUDIUL CHINA
DIETA SI NUTRITIE
Aboneaza-te la newsletter
Mostenitorii securitatii
-10
Mostenitorii securitatii
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 280
Autor(i): Marius Oprea
Editura: Polirom
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Comunismul românesc, de la crima la sinucidere!

Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor Securitatii de la totalitarism la democratie, pentru a descoperi ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit si pentru a cuantifica reziduurile fostei politii politice comuniste, asa cum au fost acestea mostenite de lumea în ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 35,10 lei
buc.
CARTI » Istorie » Mostenitorii securitatii

Mostenitorii securitatii

Comunismul românesc, de la crima la sinucidere!

Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor Securitatii de la totalitarism la democratie, pentru a descoperi ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit si pentru a cuantifica reziduurile fostei politii politice comuniste, asa cum au fost acestea mostenite de lumea în care traim.

„Eroii cartii nu sînt doar securistii pe care am avut nefericirea sa-i cunosc direct, ci si activistii fostului partid comunist, ofiterii fostului DSS si informatorii lor, toti cei care reprezinta astazi nu numai «securitatea mea», ci «a noastra, a tuturor».

Ei, mostenitorii sistemului comunist si ai politiei politice, ei, zeii de lut ai unui trecut întunecat si ai acestui prezent confuz, sînt personajele acestei carti.”

(Marius Oprea)

Atunci cînd statuile ard. Comunismul românesc, de la crima la sinucidere • Absurdistan. Secretele regimului • Securistii lui Ceausescu • Securitatea la 1989 • Noii stapîni • Securitatea la lucru. Pentru linistea noastra • Sindromul Berevoiesti • Privatizarea Securitatii • A cincea putere

Ce i-a deosebit pe securisti de restul oamenilor? Cum au ajuns ei sa-i bata, sa-i aresteze si chiar sa-i ucida pe cei cîtiva care aveau curajul sa spuna ca regele e gol si sa-i umileasca pe cei care îndrazneau sa asculte într-o tacere resemnata adevaruri elementare?

Formulînd raspunsuri la asemenea întrebari si plecînd de la propria experienta a contactului cu Securitatea în 1988, Marius Oprea alcatuieste o istorie a transformarilor acesteia de la totalitarism la democratie, cu scopul de a descoperi ceea ce se afla dincolo de amintirea traumatizanta sau de mit.

Volumul ofera informatii despre ce s-a ales de mostenirea si mai ales de mostenitorii fostei politii politice comuniste, într-o încercare de a-i cuantifica reziduurile în lumea în care traim.

„Eroii cartii nu sînt doar securistii pe care am avut nefericirea sa-i cunosc direct, ci si activistii fostului partid comunist, ofiterii fostului DSS si informatorii lor, toti cei care reprezinta atazi nu numai «securitatea mea», ci «a noastra, a tuturor».

Ei, mostenitorii sistemului comunist si ai politiei politice, ei, zeii de lut ai unui trecut întunecat si ai acestui prezent confuz, sînt personajele acestei carti.” (Marius Oprea)

Ce parere ai despre cartea "Mostenitorii securitatii" ?

Cine a cumparat Mostenitorii securitatii, a mai cumparat si:
Memoriile unui ofiter de informatii
Ion Grosu
Spionii. Cine sunt, ce fac
George Maior
Skorzeny, cel mai periculos om din Europa
Charles Whiting
Scrieri despre gandirea medievala
Umberto Eco
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE