Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Sageata lui Poseidon

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
ILLUMINATI
SOCIETATEA SECRETA
BEST BOOKS
CARTILE ANULUI 2018
Aboneaza-te la newsletter
Istoria Artei
-10
Istoria Artei
Editura: Art
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 688, ilustrata
Autor(i): Ernst Gombrich
Editura: ART
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Istoria artei: a 16-a editie, revizuita, adaugita si cu un nou design!

Istoria artei este cea mai renumita si populara carte despre arta, publicata vreodata.

Vreme de mai mult de 50 de ani, a ramas neintrecuta ca manual in istoria artei, de la picturile rupestre cele mai timpurii la arta experimentala de ...

Pret: 148,00 lei
Pret: 133,20 lei
buc.
CARTI » Arta » Istoria Artei

Istoria Artei

Istoria artei: a 16-a editie, revizuita, adaugita si cu un nou design!

Istoria artei este cea mai renumita si populara carte despre arta, publicata vreodata.

Vreme de mai mult de 50 de ani, a ramas neintrecuta ca manual in istoria artei, de la picturile rupestre cele mai timpurii la arta experimentala de astazi.

Cititori de toate varstele si de toate tipurile, de peste tot din lume, au gasit in prof. Gombrich un adevarat invatator, care imbina cunoasterea si intelepciunea cu talentul unic de a-si comunica direct profunda dragoste pentru operele de arta pe care le descrie.

„Este cel mai bine vânduta carte despre istoria artei; si nu e de mirare: este pe întelesul tuturor, lucida, o autoritate în materie, impresionând prin entuziasmul autorului."

Sir Hugh Casson, Presedinte al Royal Academy (1976-1984)

În lumea întreaga, cititorii de toate vârstele si de toate tipurile au vazut în prof. Gombrich un adevarat maestru care îmbina cunoasterea si întelepciunea cu talentul unic de a-si exprima deschis dragostea profunda pentru operele de arta pe care le descrie. Istoria artei îsi datoreaza popularitatea caracterului direct si simplu al scrierii, precum si priceperii autorului de a expune o naratiune clara.

Scopul sau este acela de „a aduce o oarecare ordine, o anumita claritate în multimea de nume proprii, date si stiluri care complica putin lucrarile mai specializate". Datorita cunostintelor despre psihologia artelor vizuale, Gombrich ne face sa vedem istoria artei ca pe o „înlantuire neîntrerupta de traditii înca vii, care leaga arta epocii noastre de aceea din vremea piramidelor."

„O carte care, fiind citita de atâta lume, ar putea influenta mentalitatea unei generatii. Gombrich scrie într-o maniera sfatoasa si apropiata. Poate limpezi în câteva cuvinte întreaga atmosfera a unei perioade."

The Times Literary Supplement (recenzie la prima editie, 27 ianuarie 1950)

„Îi sunt extrem de recunoscator lui Ernst Gombrich. Am citit Istoria artei pe vremea când eram elev cu o mare curiozitate si un interes crescând. Mi-a insuflat ideea rolului central al artei în experienta umana. Combinând cunostintele vaste cu aprecierile personale, m-a încurajat sa vad mai multe picturi si sculpturi cu putinta. Am recitit cartea de curând si este la fel de impresionanta."

Antony Gormley, sculptor (1994)

„A fost prima istorie a artei pe care am citit-o ca student la Arte. A fost o revelatie si n-am putut s-o las din mâna. Mi-a deschis usa catre unele dintre cele mai marete realizari ale spiritului uman. Scrisa cu dragoste si eruditie, cu limpezime si profunzime, este o lucrare fundamentala pentru aprecierea artei."

Bridget Riley, artist (1995)

„Ca orice istoric de arta din generatia mea, felul meu de a gândi pictura a fost în mare masura modelat de Ernst Gombrich. Aveam 15 ani când am citit Istoria artei si, la fel ca milioane de oameni dupa aceea, am simtit ca mi s-a oferit harta unei tari vaste si, odata cu ea, încrederea de a explora mai multe, fara teama de a ma simti coplesit."

Neil MacGregor, director al National Gallery, Londra (1995)

Ce parere ai despre cartea "Istoria Artei" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE