Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Drept social european
Drept social european
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 120
Autor(i): Vlasceanu Ana-Maria
Editura: C.H. Beck
Colectia:

Culegerea Drept social european cuprinde peste 150 de grile si studii de caz privind problemele teoretice si practice specifice dreptului social european.

Lucrarea este alcatuita din grile teoretice si studii de caz.

Studiile de caz selectate prezinta, pe larg, problemele teoretice si practice specifice dreptului socialeuropean, contribuind la cunoasterea interpretarilor date ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Drept social european

Drept social european

Culegerea Drept social european cuprinde peste 150 de grile si studii de caz privind problemele teoretice si practice specifice dreptului social european.

Lucrarea este alcatuita din grile teoretice si studii de caz.

Studiile de caz selectate prezinta, pe larg, problemele teoretice si practice specifice dreptului socialeuropean, contribuind la cunoasterea interpretarilor date reglementarilor elaborate de Uniunea Europeana si de Consiliul Europei, prin Curtea de Justitie a Uniunii Europene si prin Comitetul European pentru Drepturile Sociale, si la aplicarea corecta si unitara a acestora.

Elaborarea prezentei lucrari raspunde asteptarilor si solicitarilor studentilor – masteranzi în drept, dar si cursantilor Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, constituind unul din instrumentele necesare pregatirii examenelor la disciplina Dreptul european al muncii.

Totodata, lucrarea constituie un material didactic necesar colegilor care predau aceasta disciplina, îmbinând cunostintele teoretice cu practica judiciara în materia dreptului social european, facilitându-le astfel organizarea prelegerilor, a discutiilor si dezbaterilor din cadrul seminarelor, precum si verificarea mai eficienta a cunostintelor însusite de studenti si cursanti.

Autorii culegerii pun la dispozitie:

Directiva 2000/78/CE a consiliului din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general în favoarea egalitatii de tratament în ceea ce priveste încadrarea în munca si ocuparea fortei de munca;

Directiva consiliului din 14 octombrie 1991 privind obligatia angajatorului de a informa lucratorii asupra conditiilor aplicabile contractului sau raportului de munca;

Directiva 98/5/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 februarie 1998 de facilitare a exercitarii cu caracter permanent a profesiei de avocat într-un stat membru, altul decât cel în care s-a obtinut calificarea.

Directiva 97/81/CE a consiliului din 15 decembrie 1997 privind acordul-cadru cu privire la munca pe fractiune de norma, încheiat de UCIPE, CEIP si CES.

Regulamentul (CE) NR. 883/2004 al Parlamentului European si a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala(Text cu relevata pentru SEE si pentru Elvetia).

Directiva 2006/54/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 5 iulie 2006 privind punerea în aplicare a principiului egalitatii de sanse si al egalitatii de tratament între barbati si femei în materie de încadrare în munca si de munca (reforma).

Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoasterea calificarilor profesionale.

Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru.

Directiva 96/71/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 16 decembrie 1996 privind detasarea lucratorilor în cadrul prestarii de servicii.

Directiva 92/85/CEE a Consiliului din 19 octombrie 1992 privind introducerea de masuri pentru promovarea îmbunatatirii securitatii si a sanatatii la locul de munca în cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curând sau care alapteaza [a zecea directiva speciala în sensul articolului 16 alineatul (1) din Directiva 89/391/CEE]

Directiva 2010/18/UE a Consiliului din 8 martie 2010 de punere în aplicare a Acordului-cadru revizuit privind concediul pentru cresterea copilului încheiat de BUSINESSEUROPE, UEAPME, CEEP si CES si de abrogare a Directivei 96/34/CE (Text cu relevanta pentru SEE)

Directiva1999/70/CE a Consiliului  din 28 iunie 1999 privind acordul-cadru cu privire la munca pe durata determinata, încheiat între CES, UNICE si CEEP.

CARTA SOCIALA EUROPEANA – REVIZUITA (STE. 163 – 1996)

Directiva 2008/94/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 octombrie 2008 privind protectia lucratorilor salariati în cazul insolventei angajatorului (versiune codificata) (Text cu relevanta pentru SEE).

Directiva 2001/23/CE a Consiliului din 12 martie 2001 privind apropierea legislatiei statelor membre referitoare la mentinerea drepturilor lucratorilor în cazul transferului de întreprinderi, unitati sau parti de întreprinderi sau unitati.

Directiva 97/81/CE a Consiliului din 15 decembrie 1997 privind acordul-cadru cu privire la munca pe fractiune de norma, încheiat de UCIPE, CEIP si CES.

Directiva 2002/14/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 11 martie 2002 de stabilire a unui cadru general de informare si consultare a lucratorilor din Comunitatea Europeana.

Directiva 2000/43/CE a Consiliului din 29 iunie 2000 de punere în aplicare a principiului egalitatii de tratament între persoane, fara deosebire de rasa sau origine etnica.

Directiva 98/59/CE a Consiliului din 20 iulie 1998 privind apropierea legislatiilor statelor membre cu privire la concedierile colective.

Directiva Consiliului din 19 decembrie 1978 privind aplicarea treptata a principiului egalitatii de tratament între barbati si femei în domeniul securitatii sociale.

CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE (2010/C 83/02)

Carti scrise de acelasi autor:
Vlasceanu Ana-Maria - Drept social european (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Drept social european" ?

Cine a cumparat Drept social european, a mai cumparat si:
Fara crutare
Colin Forbes
Psihologia invatarii. Forme, strategii si stil
Valeria Negovan
Terapia prin Cioran. Forta gandirii negative
Horia Patrascu
Eroi si minuni ale Evului Mediu
Jacques Le Goff
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE