Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Străbătând secolele

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Audienta la un demon mut
Audienta la un demon mut
Editura: Cathisma
Data aparitiei: 2009
Numar de pagini: 264
Autor(i): Savatie Bastovoi
Editura: Cathisma

Audienta la un demon mut - Un roman despre KGB si biserica ortodoxa.

Audienta la un demon mut este o carte perfecta pentru toti cei pasionati de istoria ideilor, de polemicile purtate între marile religii, de uneltirile organizatiilor oculte si teoria conspiratiei.

Documente hotarîtoare, începînd de la scrisorile secrete ale lui ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Audienta la un demon mut

Audienta la un demon mut

Audienta la un demon mut - Un roman despre KGB si biserica ortodoxa.

Audienta la un demon mut este o carte perfecta pentru toti cei pasionati de istoria ideilor, de polemicile purtate între marile religii, de uneltirile organizatiilor oculte si teoria conspiratiei.

Documente hotarîtoare, începînd de la scrisorile secrete ale lui Lenin cu privire la exterminarea preotilor si pîna la dezbaterile recente din cadrul întrunirilor Consiliului Mondial al Bisericilor, fac obiectul cercetarilor unui profesor de fizica de la Chisinau, fost agent KGB, care, în anul 1987, a participat la sedinta secreta de la Kremlin unde au fost impuse noile strategii de infiltrare a agentilor securitatii statului în rîndurile ierarhiei bisericesti.

Actiunea se desfasoara pe axa Moscova-Chisinau-Bucuresti-Bruxelles.

Recomandare:

Audienta la un demon mut este o pagina din lupta întunericului cu lumina. Lucruri care în alta parte sunt spuse doar în soapta sau, când se aud mai tare, se încearca decredibilizarea lor, sunt aici rostite raspicat, cu curajul marturisirii. Uniunea Europeana este supusa totalitarismului masonic. S-au creat în lumea noastra astfel de conditii încât polemica cu evreii devine antisemitism si se pedepseste penal. Asta în timp ce nenumaratele crime împotriva crestinilor, începând din Imperiul Roman pâna la regimurile comuniste si pâna în imediata noastra apropiere, au ramas nerecunoscute si nepedepsite
(Paul Curca)



Fragmente: Audienta la un demon mut

1.

Cine era Preasfintitul “K” în realitate nu stia nimeni. Vazut la diferite etape ale vietii sale, episcopul “K” parea sa fie nu un singur om, ci mai multi. Din copilarie si pîna la arhierie preasfintitul a suferit atîtea schimbari, încît marturiile celor care l-au cunoscut, puse fata în fata, apareau ca un proces mincinos.

Nici mama Preasfintitului nu putea spune ceva coerent despre propriul fiu. Sarmanul trup al episcopului “K” parea sa fie bîntuit de mai multe suflete. Fiecare din aceste suflete îl izgonea pe cel de mai înainte cu ura cu care un animal mai puternic îl izgoneste pe altul mai....



2. Comisarul European al Justitiei iesi pe cerdacul manastirii Vovidenie si scoase o tigara. Episcopul “K” se repezi cu un aer vinovat, oferindu-i bricheta aprinsa.

- Preasfintite! Cît timp o sa mai pierd eu pe dealurile României voastre nenorocite? ti se pare ca eu nu mai am si altceva de facut?
- Dar, Excelenta Voastra…
- M-ati asigurat ca scoaterea icoanelor si a crucilor din locurile publice nu este o problema! Ati promis ca nu va trece nici o luna de la intrarea României în Uniunea Europeana si nu va ramîne nici urma de icoana în scoli si în cabinetele functionarilor publici!
- Dar, Excelenta Voastra, am facut tot ce ne-a stat în puteri… Campania de presa a fost bine organizata…
- De ce nu v-ati tinut de cuvînt!? - striga comisarul european al Justitiei si îsi umplu plamînii cu fum.
- Dar, Excelenta Voastra, v-am prezentat înregistrarile emisiunilor de la televizor, ati vazut numarul semnaturilor adunate împotriva acestei actiuni… A fost prea în pripa…
- M-ati asigurat ca Biserica are cea mai mare credibilitate în România si ca Sfîntul Sinod face legea în Biserica! De ce nu ati actionat mai dur?
- Excelenta Voastra, asta asa este, dar s-au rasculat intelectualii, artistii, tot poporul. Daca am fi actionat mai dur, ne-am fi pierdut credibilitatea în fata lor. Excelenta Voastra ati spus-o în nenumarate rînduri ca Biserica trebuie sa ramîna si în continuare institutia cu cea mai mare credibilitate…
- Asculta, preasfintite - zise comisarul slobozind nervos fumul din piept - daca n-o sa va faceti treaba, tu si colegii tai o sa va vedeti mutrele astea idioate în ziarele de mîine, cu toata povestea vietii voastre! O sa va bag la puscarie, canaliilor si o sa punem altii în locul vostru!
- Dar, Excelenta Voastra, promit ca totul va fi rezolvat, e doar o problema de timp…
- Timpul costa bani, preasfintite!
- Promit sa rezolv aceasta problema…
- Fac ceva pe promisiunile tale! - zise printre dinti comisarul, tragîndu-l pe episcop de barba lui aranjata. - Iar acum, dispari din fata mea.
- Da, sa traiti! - rosti vinovat preasfintitul si se retrase cu pasi marunti, disparînd în întuneric.

La întrunirea secreta de la manastirea Vovidenie, care era doar una din multele care au avut loc în ultimii ani în România, s-a reluat discutia despre numarul mare al preotilor si al manastirilor pe teritoriul României. Comisarul european al Justitiei a aruncat furios harta turistica a României pe masa, strigînd:

- Cînd o sa dispara toate aceste ciori de pe harta României?!

„Ciori” erau numite crucile care marcau manastirile pe harta. Manastirile românesti atrag sute de mii de oameni. La unele hramuri se aduna de la zece mii la saptezeci de mii de credinciosi. Daca vreunui episcop i-ar trece prin cap sa-i puna pe toti acesti oameni sa semneze modificarea unei legi în România, toti parlamentarii cumparati de masoni ar deveni inutili. Administratia europeana trebuia sa prevada si sa combata aceasta posibilitate. România, aceasta „tara de popi”, era vînduta doar la nivelul politic, nu si religios. Lupta care trebuia dusa acum era aceea împotriva Ortodoxiei care reprezenta peste 80% din populatia tarii. Biserica Ortodoxa Româna a ramas singura institutie centralizata care poate influenta societatea mai mult decît sistemul de învatamînt. Masonii europeni se grabeau sa limiteze influenta Ortodoxiei, asa cum au limitat de-a lungul timpului influenta Catolicismului. Arma traditionala într-o astfel de lupta ramînea calomnia. Presa româneasca, aservita masoneriei mondiale, avea sa devina vehiculul principal care avea sa duca tonele de murdarie în casele si în inimile oamenilor creduli si dezinformati“.

 

Despre autor:

Savatie Bastovoi este autorul unui halucinant roman despre efectele manipularii comuniste asupra mintii copilului, "Iepurii nu mor", care l-a situat printre primii cinci cei mai vînduti autori români într-un top facut de Tîrgul International de Carte Gaudeamus (2007). În anul 2008 a fost premiat de Consiliul Europei pentru romanul "Nebunul" si volumul de eseuri "Cînd pietrele vorbesc – Biserica fata în fata cu propria imagine". Este detinatorul mai multor premii pentru poezie (fiind prezent în antologii din Franta, SUA, Germania s.a.) si al Premiului pentru Eseu, acordat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova în 2007 pentru volumul "Ortodoxia pentru postmodernisti".

 

Efectele libertatii religioase au depasit cu mult asteptarile Comitetului pentru Siguranta Statului. Bisericile s-au înmultit atît de mult pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, încît liderii politici, pentru a-si asigura voturile în alegeri, au început sa pozeze lînga episcopi si preoti. Loialitatea Bisericii fata de politica centrala nu era pusa la îndoiala. În decursul a douazeci de ani nici un episcop nu a contrazis public politica de la Kremlin. Atacurile din Cecenia si din Transnistria se faceau si cu încuviintarea publica a ierarhiei, iar liderii separatisti s-au învrednicit de medalii patriarhale. Asadar, înmultirea bisericilor si influenta crescînda a clerului nu putea aduce decît folos statului. Dar ce s-ar întîmpla daca într-o zi Biserica ar deveni constienta de forta pe care o reprezinta si s-ar întoarce împotriva politicii centrale?
Carti scrise de acelasi autor:
Savatie Bastovoi - Fețele tristeții (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Fuga spre campul cu ciori (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Cu fața descoperită. Credință și libertate în vremurile de pe urmă (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Cartea pentru barbati (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Pretul iubirii
Savatie Bastovoi - Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Bufnita alba (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Micul Pateric. Povestit si ilustrat pentru copii de parintele Savatie Bastovoi, Audio CD (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Sindromul CESAFAC. Cum sa-ti alegi calea in viata in functie de darurile pe care ti le-a dat Dumnezeu (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Iepurii nu mor. Pentru copiii sovietici care au crescut mari (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Intre Freud si Hristos (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Invataturile unei prostituate batrane catre fiul sau handicapat (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Ortodoxia pentru postmodernisti (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - A iubi inseamna a ierta (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Diavolul este politic corect (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Fata cu elefant (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Pestele-pescar (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Audienta la un demon mut (apare in curand - solicita acest produs)
Savatie Bastovoi - Nebunul, AudioBook (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Audienta la un demon mut" ?

Cine a cumparat Audienta la un demon mut, a mai cumparat si:
Psihologie. Idei fundamentale
Dorling Kindersley
Intinerire. Metoda revolutionara antiimbatranire, pentru o piele stralucitoare
Dr. Harold Lancer
Algoritm de terapie in pneumologie
Florin Dumitru Mihaltan, Ruxandra Ulmeanu
Dreptul la mostenire in Codul civil. Editia 2
Ilioara Genoiu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE